Veera Pakanen: Koru-unelmia

Olen 25-vuotias nainen Jyväskylästä ja perheeseeni kuuluu kohta 2-vuotias tytär sekä aviomies. Hiljattain olen perustanut oman koruyrityksen. Yrittäjyyttä olen aina kunnioittanut ja katsonut ylöspäin. Isäni on toiminut yrittäjänä pitkään, ja tiedän miten paljon siihen täytyy panostaa. Useasti olen hieman kateellisena katsellut käsityöyrittäjien töitä ja ajatellut että olisipa ihanaa, jos itsekin osaisi tehdä käsillään jotain, josta saisi arvostusta ja ”palkkaakin”.  Nyt teen sitä mistä nautin, ja tämä jos jokin on asia johon aion panostaa ja jota teen sydämellä.

ponikoruKorujen tekeminen lähti liikkeelle niiden puutteesta. Minulla oli monta ajatusta siitä, minkä tyyppisiä koruja haluaisin, mutta mistään en sellaisia löytänyt. Jos bongasin jonkun hienon kuvan jostain, ajattelin että olisipa tuollainen kuva kaulakoruna ihana! Ensin aloin tekemään koruja valmiista kuvista. Monia ohjeita tuli selattua, monesti epäonnistuin ja kerran päätinkin että ei tästä tule mitään ja unohdin koko homman. Päiväksi.  Ajatus omista koruista jäi kuitenkin kutkuttamaan, en voinut jättää asiaa siihen. Aloin selaamaan englanninkielisiä sivuja ja ongelmat alkoivat ratketa. En ole ollut kovin pitkäpintainen yleensä, mutta onneksi jokin sanoi minulle, että yritä nyt vielä vaan. Mieheni sanoi minulle sitten, että miksen piirrä korujeni kuvia itse, kun sen varmasti osaan? Luonnostelin paljon, kokeilin erityylejä, eri värejä, eri tapoja.  Pikkuhiljaa alkoi syntyä jotain mikä miellytti omaakin silmää.

Mikä niissä poneissa sitten on? Jokin niissä kiehtoo, vaikken hevosihmisiä olekaan. Olen aina pitänyt fantasia maailmasta, ja minun mielestäni koruissa täytyy olla väriä, hauskuutta ja jotain söpöä. Keräilen myös My Little Pony – leluponeja, niissä vain on jotain hauskaa ja ihanaa.

Aloin laittamaan koruja esille Facebook sivuilleni. Kiinnostusta löytyi ja yksi viesti sai minut todella iloiseksi. Niina Helin otti minuun ponikoru 2yhteyttä ja kertoi Sepän Yrityspajasta ja sen toiminnasta. Hän kysyi olisinko kiinnostunut yhteistyöhön pajan kanssa, että saisin viedä korujani sinne myyntiin. Mahtava fiilis, tuli sellainen olo että ihanaa, tekemäni korut on huomattu. Siitä sitten lähtivät rattaat pyörimään ja ajattelin että hyvänen aika, tässähän täytyy toiminimi laittaa ja alkaa ajatella kuin yrittäjä!  Niinan kautta pääsinkin sitten osallistumaan Jyväskylän ammattiopiston järjestämään TOY (tiimioppiminen yrittäjänä) – yrityskoulutukseen. Yksi tapaaminen on ehtinyt olla ja tuntuu, että siitä on minulle todella paljon hyötyä ja verkostoitumista syntyi heti ensimmäisellä kerralla. Onni oli, että pääsin mukaan koulutukseen.

Kaikki on tapahtunut nopeasti ja nyt on sellainen olo, että täysillä mennään eikä meinata!  Ensi vuonna on ainakin messuilua luvassa. Jännittää, mutta pelolle en anna valtaa, kyllä tämä on nyt kohtaloa.

Korujani on myynnissä Sepän Yrityspajalla, osoitteessa: Sepänkatu 3, Jyväskylä.

Mukavaa talven odotusta kaikille!

Toivoo: Tmi Veera Pakanen

Comments

comments

YES rakentaa tulevaisuutta, jossa jokaisella nuorella
on mahdollisuus yrittäjyyskasvatukseen.
css.php