Materiaalit ja toimintamallit

Keski-Suomen maakunnallinen kehittämisohjelma sekä kuvauksia yrittäjyyskasvatustyöstä esiopetuksesta korkea-asteelle:

Keski-Suomi kasvuun yhdessä yrittäen! Keski-Suomen maakunnallinen yrittäjyyskasvatuksen kehittämisohjelma Keski-Suomen maakunnallinen yrittäjyyskasvatuksen kehittämisohjelma sisältää tavoitteet ja suuntaviivat maakunnalliselle yrittäjyyskasvatukselle vuosille 2011 – 2015. Kehittämisohjelman kohderyhmänä ovat erityisesti eri koulutusasteiden opetushenkilöstö sekä päätöksentekijät, mutta myös yhteistyöhön oppilaitosten ulkopuolisten yrittäjyyskasvatustoimijoiden kanssa kiinnitetään huomiota.

Yrittäjyyskasvatuksen ehjää polkua rakentamassa: kuvauksia Keski-Suomesta Julkaisu on katsaus Keski-Suomessa tehtyyn yrittäjyyskasvatustyöhön ja se tarjoaa kiinnostavia esimerkkejä yrittäjyyskasvatuksen erilaisista toteutuksista aina esiopetuksesta korkea-asteelle saakka.

Materiaalia opettajille/valmentajille:

  • Lyhyt opas yrittäjyysopintoja ideoiville toisen asteen opettajille: Yrittäjyys on ROCK 
  • Jyväskylän ammattiopiston tekemä dvd-opas Nuori Yrittäjyys -valmentajalle vuodelta 2009. Video löytyy YouTubesta yllä olevan linkin avulla: Nuori Yrittäjyys -valmentajan opas- video
  • Yrittäjyyskasvatusta teknologisissa oppimisympäristöissä 1-6 luokille -oppaassa olevien ideoiden on tarkoitus toimia opettajalle virikkeinä yrittäjyyskasvatuksen sekä teknologiakasvatuksen ja käsityön aihepiirien ideoinnissa ja toteutuksessa. Luettavissa verkkoversiona: Yrittäjyyskasvatusta teknologisissa oppimisympäristöissä 1-6 luokille. Opettajan käsikirja.
  • Yrittäjäksi Suomeen -videot on tarkoitettu kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille. Sarjaan kuuluu yhteensä yhdeksän videota. Kuusi maahanmuuttajataustaista yrittäjää kertovat videoilla yritystoiminnan haasteista ja mahdollisuuksista. Videot soveltuvat oppimateriaaliksi kaikentasoiseen yrittäjyyteen liittyvään koulutukseen.

Valtakunnallisia malleja:

Yrittäjyyskasvatuksen mittaristo -Yrittäjyyskasvatuksen mittaristo™ on itsearviointityökalu perus- ja toisen asteen opettajille ja rehtoreille.

Yrittäjyyskirjasto – verkkopalvelu, josta löytyy laaja-alaisesti yrittäjyyskasvatukseen ja yrittäjyyteen liittyvää kirjallisuutta.

 

YES rakentaa tulevaisuutta, jossa jokaisella nuorella
on mahdollisuus yrittäjyyskasvatukseen.
css.php